Data: 2001-02-07 22:37:44
Temat: Re: Sprzet do fondue
Od: Aneta Baran <a...@c...anetek.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
In pl.rec.kuchnia Grzegorz M. Mucha <m...@t...pl> wrote:
> Niby NTG, ale to powinno byc gruyere z emmentalerem (choc sa i inne
> wersje-pl.rec.kuchnia
Tak naprawdę, to ementaler jest niekoszerny. :-) Powinien być vacherin
friburgeois z gruyerem. Modyfikacje: gruyere, vacherin, comte. Gruyere
i abondance. Gruyere i comte. Dla lubiących silne wrażenia: gruyere,
vacherin i appenzeller ;-)
> A jest tez wersja miesna - ale z wolowina :(
Bourginionne. Ale to zupełnie inna bajka.
Anetek (a fondue czekoladowe też jest, a co.)
--
....
.' .. `. A...@c...ch | http://chall.ifj.edu.pl/~aneta
:`.__.': Anything is good and useful if it's made of chocolate.
`....'
|