Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neost
rada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Stary Dom.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <1v4nwibn4zl44$.n4itx8hseb49.dlg@40tude.net>
<55d2e61a$0$4788$65785112@news.neostrada.pl>
<55d30394$0$4771$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Tue, 18 Aug 2015 12:38:56 +0200
Message-ID: <11lhwoi5eppff$.1gwztmvlgk9ja.dlg@40tude.net>
Lines: 64
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.116.161
X-Trace: 1439894334 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 27517 79.191.116.161:6049
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:365199
Ukryj nagłówki
Dnia Tue, 18 Aug 2015 12:06:10 +0200, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2015-08-18 10:00, obywatel XL uprzejmie donosi:
>> Ikselka<i...@g...pl> Wrote in message:
>>> Odwiedziliśmy dziś pierwszy raz tę restaurację w Warszawie, zgłodniawszy w
>>> podróży. Z reguły unikamy przypadku, ale tu nie było wyjścia, bo głód był
>>> silniejszy. I ten przypadek okazał się szczęśliwy :-)
>>>
>>> Zjadłam pieczone kurczę (PÓŁ! - prawdziwe, młode kurczę wybiegowe, nie
>>> kurczak z supermarketu) z sałatami, a MŚK sztukamięs z sosem chrzanowym.
>>> Jedno i drugie mięso świetnej jakości (a znam się na tym), po przyrządzeniu
>>> soczyste, rozpływające się w ustach, podane i przyprawione jak należy.
>>> Dressing do sałat świetnie przyprawiony, wzorowa konsystencja. Niby
>>> drobiazg - a rzadko się zdarza dobrze zrobiony dressing, bo z reguły
>>> kucharz uważa, że wystarczy zmieszać trochę oliwy i octu i to wszystko.
>>> Dressing ma posiadać SMAK!
>>>
>>> Tortu bezowego, na który zerkałam, jednak nie spróbowałam, bo porcje
>>> obiadowe na tyle okazałe, że nie dałam rady, ale następnym razem się
>>> skuszę.
>>> Na odchodnym dostaliśmy w prezencie zapakowane w firmowy papier pączki z
>>> ich cukierni, które pochłonęłam w drodze powrotnej do domu - znowu
>>> pychota.
>>>
>>> Atrakcje: Bardzo efektowny widok kucharza siekającego tatar na stoliku :-)
>>>
>>> Klimatyczne wnętrze, jedzenie przyrządzone BARDZO fachowo i przepysznie,
>>> kelnerzy bezszelestni, dyskretni i kompetentni, kierownik sali (pani)
>>> życzliwy i ineteresujacy się naszym wrażeniem, ceny niewygórowane.
>>>
>>>
>>> Obok - wejście do ich cukierni. Kupiliśmy (dla odwiedzanej po obiedzie
>>> starszej osoby) pyszne bułeczki z jagodami i migdałowy mazurek. Delicje!
>>>
>>> Polecam "Stary Dom"!
>>>
>>>
>>> --
>>> XL z bezinteresownym zachwytem
>>>
>>
>> Po odpowiedziach widzę, że relacja się spodobała :-)
>
> Trzeba było tatara spróbować.
Następnym razem na pewno, tym razem był obiad - przystawek nie
zamawialiśmy, bo za gorąco, a na obiad oraz bez wódeczki nie jadam tatara.
A wódeczki w upał nie piję...
> A Adamczyk był?
>
Nie, siedziały tam jakieś dwie gwiazdy, ale niezbyt mi znajome. I raczej
pedalskie.
--
XL
"Niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
dla szpiclów katów i tchórzy (...)
i nie przebaczaj
zaiste nie w twojej mocy
przebaczać w imieniu tych których zdradzono o świcie"
Zbigniew Herbert, "Pan Cogito"
|