Data: 2006-03-16 11:02:08
Temat: Re: Stek
Od: Maciej Jastrzebski <p...@a...man.lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Misiek <p...@g...pl> wrote:
> Użytkownik "Maciej Jastrzebski" <p...@a...man.lublin.pl> napisał w
> wiadomości news:dvbc0b$v39$1@news.lublin.pl...
>> Misiek <p...@g...pl> wrote:
>>
>> > I gdzie tu mowa o poledwicy wolowej?
>>
>> No dobra, zlituję się.
>> "Mała encyklopedia kulinarna" Larousse'a, s. 441:
>>
>> "'Steki z pieprzem'
>> (...) 4 plastry polędwicy wołowej po 180 g każdy (3 cm grubości)"
>>
>> A teraz idź, i nie kompromituj się więcej.
>>
> Podawalem dane z ENCYKLOPEDII POWSZECHNEJ PWN
> I z ksiazek kucharskich zreszta tez...
...ale nigdzie w tych 'danych' nie było napisane, że z polędwicy nie mozna
zrobić steka. Tymczasem w przepisie na steki, który Ci cytowałem explicite
występuje polędwica. Nie wiem, czemu nie potrafisz przyjąć do wiadomości, że
befsztyk to rodzaj steka. Wszak tylko o to chodzi.
Pedro.
--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@c...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwdmvgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#I*"O*kn*/OkKE"1#N Ij*!'.
'K1Ij*kn*1l1I)Im!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1IjN*+'];$?+=!$S}
|