Data: 2014-04-18 09:35:33
Temat: Re: Stolnica czy blat marmurowy
Od: "ZZZ" <n...@n...spam.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "artustas" <a...@g...com> napisał w wiadomości
news:lipk86$jii$1@node2.news.atman.pl...
>
>>Podzielicie się swoimi doświadczeniami?
>
> Stolnica.
> Na schodach nie widziałem aby ktoś pierogi robił.
>
> Tak na poważnie, stolnica - jak dla mnie nie ma zamiennika, trudno się
> czyści, klei się do niej bardziej niż do gładkich powierzchni, ale mimo
> wszystko tradycja wygrywa :)
>
> pzdr.
> Artur
Ja też nie widziałem, żeby ktoś robił pierogi na parapecie :) takie jest
moje skojarzenie. Ale po tych poczytanych Waszych opiniach pewnie
spróbuję niedługo. Może zaczynając od kupienia "przenośnej"
granitowej płytki tak ze 2cm grubej i z 80x60cm.
Co do tego klejenia do stolnicy to nie odczuwam takiego zagadnienia
jako problemu. Drewno jest dokładnie naolejowane kilkukrotnie, co jakiś
czas można powtórzyć zabieg. A wyczucie przy podsypywaniu mąką
i zagniataniu ciasta eliminuje problem całkowicie.
Ale trzeba się rozwijać i próbować "nowych" technologii. Wałek stalowy
też wypróbować należy, podobno przy twardych ciastach makaronowych
ułatwia pracę.
ZZ
|