Data: 2003-03-05 07:54:09
Temat: Re: Strogonof
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 5 Mar 2003 07:07:03 +0100, w...@t...com.pl (Wladyslaw
Los) wrote:
>emc <e...@t...net> wrote:
>
>
>>
>> A ja natrafilam kiedys na taki (podobny do powyzszego) przepis
>> ktory polecal przyprawic mieso sosem "Kabul". Niestety nie bylo
>> wyjasnienia co to za sos i jak sie go robi.
>
>
>Sos Kabul wystepuje w przepisach na boeuf stroganoff w niektorych
>przepisach w dziewietnastowiecznych ksiazkach kucharskich.
>Byl to jakis kupny, ostry sos. Mala encyklopedia sztuki kulinarnej
>podaje, ze skaldal glownie z galaretki porzeczkowej lub koncentratu
>pomidorowego i musztardy, ale mysle, ze pomylilo sie im z sosem
>Cumberland.
>
>Wladyslaw
znaczy 19wieczne zaslupie? jestem zszokowana ;)
Mama Borsuka
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|