Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Strogonoff Re: Strogonoff

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Strogonoff

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Olenka <o...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Strogonoff
Date: Sat, 25 Sep 2004 15:56:54 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 38
Message-ID: <cj3tf6$bmu$1@inews.gazeta.pl>
References: <cj3d6i$jfp$1@inews.gazeta.pl> <4155527f$1@news.home.net.pl>
NNTP-Posting-Host: nazgul2.kosson.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1096120615 11998 80.55.47.242 (25 Sep 2004 13:56:55 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 25 Sep 2004 13:56:55 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <4155527f$1@news.home.net.pl>
X-Accept-Language: pl, en-us, en
X-User: mkosiarski
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:216580
Ukryj nagłówki

Użytkownik magda napisał:
> Olenka wrote:
>
>> Moja mama wymyśliła sobie że na imieniny zrobi Strogonoffa,
>> wiem że są strony internetowe z mnóstwem przepisów,
>> ale proszę może ktoś ma dobry (przepyszny) swój , sprawdzony przepis
>> tą potrawę ?
>> Pozdrawiam,
>> i liczę na pomoc !
>> O.J.
>
> Ja robię tak:
> 1/4 litra bulionu wołowego
> 400 g polędwicy wołowej
> 100 g szynki gotowanej
> 8 ogórków kiszonych (nie za dużych)
> 1 cebula
> 200 g pieczarek
> 20 g masła
> 1/2 łyżczki musztardy dijon
> 100 ml kwaśnej śmietany
> 1 łyżka natki pietruszki (niekoniecznie)
> sól , biały pieprz
>
> Polędwicę, ogórki i pieczarki pokroić w małe paseczki, szynkę w
> kostkę, cebulę posiekać
> bulion podgrzać.
> Na maśle obsmażyć z obu stron mięso, zdjąć z patelni. Następnie zeszklić
> cebulę, ogórki, szynkę, pieczarki. Wszystko wrzucić do bulionu.
> Doprawić. Dodać śmietanę. Gotować do zgęstnienia sosu.
> Należy uważać na mięso - polędwica jest delikatna - żeby nie rozpadło się.
> Posypać natką.
>
> Ja podaję z białym pieczywem albo w bułeczkach do żuru.
>
> magda
>
DZIĘKI za ten jedyny sensowny przepis ;-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.09 Wladyslaw Los
25.09 Krysia Thompson
25.09 JerzyN
25.09 Ewa (siostra Ani) N.
25.09 Krysia Thompson
25.09 JerzyN
25.09 Wladyslaw Los
25.09 Krysia Thompson
25.09 Wladyslaw Los
25.09 Ewa (siostra Ani) N.
25.09 Wladyslaw Los
25.09 Krysia Thompson
25.09 dzudzu
25.09 Wladyslaw Los
25.09 Krysia Thompson
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6