Data: 2006-02-24 12:45:16
Temat: Re: Studenckie jedzenie (tanio i szybko)
Od: "Edyta Szajnóg" <e...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Polecam tez parówki z groszkiem w pomidorach.
Podsmażasz cebulkę, wrzucasz pokrojone w plasterki parówki, jak trochę sie
podduszą dodajesz groszek konserwowy, a do tego koncentrat pomidorowy, sól,
pieprz.
Edyta
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@c...de> napisał w wiadomości
news:468d61F9tn7jU1@uni-berlin.de...
> mufaska wrote:
>> dzięki!
>>
>>
>> [i pobiegła do lodówki zobaczyc co się poniewiera :-P]
>
> to chili to w sumie tex-mex wersja polskiego bigosu. Boskie żarcie. Znaczy
> jeden bóg wie, co tam w nim wylądowało.
> Nawiasem mówiąc, resztki pieczeni czy gulaszu z poprzedniego dnia są też
> przednią podkładką do chili.
>
> Waldek
|