Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.
tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "flower" <f...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Surówka z kapusty - taka s3odko-kwa?na
Date: Thu, 30 Aug 2007 11:43:10 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 33
Message-ID: <fb63h4$m7v$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <p...@A...pl>
<fb61a6$dh0$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: mgm.softman.com.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1188467044 22783 213.25.195.100 (30 Aug 2007 09:44:04
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 30 Aug 2007 09:44:04 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1807
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1896
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:301179
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Gocha" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fb61a6$dh0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Felinity" <f...@A...pl> napisał w wiadomości
> news:pan.2007.08.29.16.25.50@ATOWYWALgazeta.pl...
> > Uwielbiam taką kapustkę! Niestety moja mama ostatnio mi wyznała, że
> > takiej nie umie zrobić. Więc ją zjeść mogę ewentualnie w jakimś barze.
> > Jest to popularna surówka, być może z oliwą, cukrem i cytryną - ale nie
> > chcę ryzykować.
> >
> > Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
> >
> > Fel
> >
> Witam,
> Często robię właśnie taką kapustkę, bo zasmakowała mi we wszlekiego
rodzaju
> barach i restauracjach.
> Kapustę drobno siekam (ilość zależy od liczby jedzących i ich apetytu),
> dodaję startą marchewkę i drobno posiekaną cebulkę oraz posiekaną natkę
> pietruszki. Osobno mieszam oliwę, ocet winny, cukier, sól i pieprz. Ilości
> "na oko" wg upodobania jedzących. Mieszam przyprawy i warzywa i zostawiam
na
> kilka minut żeby zdołało się przegryźć. Jest pyszna.
I to o to jej chodzi pewnie.
Dodatkowo można dolać sosu słodko-pikantnego chili; ale wtedy mniej cukru. I
pieprzu.
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|