Data: 2007-08-30 09:43:10
Temat: Re: Surówka z kapusty - taka s3odko-kwa?na
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Gocha" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fb61a6$dh0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Felinity" <f...@A...pl> napisał w wiadomości
> news:pan.2007.08.29.16.25.50@ATOWYWALgazeta.pl...
> > Uwielbiam taką kapustkę! Niestety moja mama ostatnio mi wyznała, że
> > takiej nie umie zrobić. Więc ją zjeść mogę ewentualnie w jakimś barze.
> > Jest to popularna surówka, być może z oliwą, cukrem i cytryną - ale nie
> > chcę ryzykować.
> >
> > Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
> >
> > Fel
> >
> Witam,
> Często robię właśnie taką kapustkę, bo zasmakowała mi we wszlekiego
rodzaju
> barach i restauracjach.
> Kapustę drobno siekam (ilość zależy od liczby jedzących i ich apetytu),
> dodaję startą marchewkę i drobno posiekaną cebulkę oraz posiekaną natkę
> pietruszki. Osobno mieszam oliwę, ocet winny, cukier, sól i pieprz. Ilości
> "na oko" wg upodobania jedzących. Mieszam przyprawy i warzywa i zostawiam
na
> kilka minut żeby zdołało się przegryźć. Jest pyszna.
I to o to jej chodzi pewnie.
Dodatkowo można dolać sosu słodko-pikantnego chili; ale wtedy mniej cukru. I
pieprzu.
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|