Data: 2007-08-30 09:05:18
Temat: Re: Surówka z kapusty - taka s3odko-kwa?na
Od: "Gocha" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Felinity" <f...@A...pl> napisał w wiadomości
news:pan.2007.08.29.16.25.50@ATOWYWALgazeta.pl...
> Uwielbiam taką kapustkę! Niestety moja mama ostatnio mi wyznała, że
> takiej nie umie zrobić. Więc ją zjeść mogę ewentualnie w jakimś barze.
> Jest to popularna surówka, być może z oliwą, cukrem i cytryną - ale nie
> chcę ryzykować.
>
> Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
>
> Fel
>
Witam,
Często robię właśnie taką kapustkę, bo zasmakowała mi we wszlekiego rodzaju
barach i restauracjach.
Kapustę drobno siekam (ilość zależy od liczby jedzących i ich apetytu),
dodaję startą marchewkę i drobno posiekaną cebulkę oraz posiekaną natkę
pietruszki. Osobno mieszam oliwę, ocet winny, cukier, sól i pieprz. Ilości
"na oko" wg upodobania jedzących. Mieszam przyprawy i warzywa i zostawiam na
kilka minut żeby zdołało się przegryźć. Jest pyszna.
Pozdrawiam
Gocha
|