Data: 2010-06-10 10:05:28
Temat: Re: Surowka z ze swiezej kapusty
Od: "gdaMa" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
*cherokee*! Zawsze tak wrzeszczysz zeby cie za granica bylo slychac (Š
Pippi):
> Moze ktos podzielic sie przepisem na dobra surowke z kapusty bez
> majonezu? Taka typowo polska z kapusty, marchewki itd.
Podawalam juz w watku medei, ale chetnie powtórze, bo mniamniusna:)
Mloda kapuste poszatkowac, posolic, wymieszac/wymietolic - odstawic na kilka
godzin (mozna na noc).
Nastepnie dodac starta na duzych oczkach rzodkiewke, pokrojona w plastry
dymke ze
szczypiorkiem, duuuuuuzo posiekanego koperku, troche oliwy z oliwek, soku z
cytryny i cukru do smaku - odstawic do przegryzienia.
Oczywiscie najlepsza jest nastepnego dnia.
--
Pozdrawiam,
Magda *gdaMa*
|