Data: 2006-08-11 22:08:04
Temat: Re: Suszarka do jarzyn, owocow, grzybow, ziol.....
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ikselka napisał(a):
> JackOss napisał(a):
>> A to suszenie czosnku ma jakie uzasadnienie? Swieży nie byłby
>> aromatyczniejszy, czyli lepszy?
Jest zawsze od prawieków.
> Podsuszony czosnek chłonie oliwę trochę lepiej, bo jest nieco
> gąbczasty. Aromatu nie traci, bo nie jest traktowany wysoką
> temperaturą, a jego sok się zagęszcza i aromat jest intensywny.
> Jeśli czosnek trochę lepiej nasiąknie olejem, to jest smaczniejszy,
> można go nawet podawać razem z pomidorami (po odsączeniu) , kłaść
> na pizzę, dodawac do sałatek, sosów itp.
I TY to tak na poważnie?
pozdr. Jerzy
|