Data: 2016-03-18 15:40:43
Temat: Re: Syrop glukozowo-fruktozowy
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 18.03.2016 o 14:51, Wiesiaczek pisze:
> W dniu 18.03.2016 o 14:40, FEniks pisze:
>> W dniu 17.03.2016 o 16:52, Wiesiaczek pisze:
>>>
>>> Problem w tym, że nie ma tak dobrze.
>>> GMO wyruguje naturalne rośliny i żadnego wyboru już nie będzie.
>>> Popatrz latem na targu: Takie jabłka jak malinówki, kosztele,
>>> papierówki i podobne zostały skutecznie wypchnięte z rynku i tylko
>>> można sobie poopowiadać, jaki miały smak.
>>> Tylko nie wyjedź mi, ze sąsiad za płotem ma papierówki, bo to jest
>>> margines, który prędzej czy później zniknie całkiem.
>>
>> Akurat kosztele w zeszłym sezonie kupiłam. Nawet tu o tym pisałam.
>>
>> Ewa
>>
>
> Nic, tylko pogratulować :)
> Chyba jednak nie chcesz powiedzieć, że kosztele są w ciągłej sprzedaży
> na rynku?
Jabłka świetne na przetwory, ale jako deserowe nie bardzo się nadają*.
Może trafiają głównie do przetwórców, a nie do sklepów czy na
targowiska? Trzeba by popytać sadowników.
*Chociaż ja to akurat wsunę każde jabłko, w końcu imię zobowiązuje.
Ewa
|