Data: 2004-08-25 06:41:21
Temat: Re: Szarlotka. Prawda i mit.
Od: "Gusiek" <a...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Saiko Kila" <f...@p...vqrn.arg.cy> napisał w wiadomości
news:halfvgsuuxxd$.dlg@saiko.pl...
> Czy do wyrobu szarlotki używa się w ogóle mąki? A drożdży?
Witam :) Odświeżajace pytanie :)
Mąka zdecydowanie tak, drożdże nie. Ciasto tzw. kruche lub półkruche.
> Prawdę mówiąc wszystkie miały w skłądzie mąkę, ale kolega jest
> pewien że to nie jest niezbędne... Da się czymś zastąpić?
??? Nic mi o tym nie wiadomo :)))
Przyszło mi na
> myśl też, że szarlotka wcale nie musi byc ciastem, ale to chyba nie jest
> możliwe?
Noo, szarlotka można powiedzieć na drinka o składzie: żubrówka z sokiem
jabłkowym :) Moze to kolega miał na myśli?
Pozdrawiam, Agata
|