Data: 2015-08-18 20:05:13
Temat: Re: Szczypta soli do owoców? Czemu nie?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 18 Aug 2015 15:34:45 +0200, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2015-08-18 14:06, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>> "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
>> news:slrnmt631l.m6s.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>>> Pan Pszemol napisał:
>>>
>>>> http://www.purewow.com/food/Why-You-Should-Be-Saltin
g-Your-Pineapple
>>>>
>>>> Solicie owoce? :-)
>>>
>>> Tytułowe ananasy często ląduja u mnie w garze, wtedy solę. To samo
>>> odnosi się do paru innych owoców z tej listy. W przypadku spożycia
>>> oddzielnie, też kiedyś zjadłem posolone, ale zapomniałem już, że tak
>>> można, więc nie.
>>
>> Tylko że tytułowe ananasy to był tylko jeden przykład...
>> Dalej w tekście jest jeszcze bardziej szokująco:
>> brzoskwinie? Truskawki?? :-)))
>>
>> Swoją drogą kiedyś widziałem moją koleżankę z pracy,
>> Meksykankę - miała w misce plastikowej pokrojonego
>> arbuza i ochoczo posypywała go solą przez konsumpcją.
>> W myślach popukałem jej w czoło, ale teraz już wiem
>> o co chodziło :-)) Muszę kiedyś przy okazji spróbować.
>
> Jeśli można ogórka cukrem
Ogórek.
Miodem.
--
XL
"Niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
dla szpiclów katów i tchórzy (...)
i nie przebaczaj
zaiste nie w twojej mocy
przebaczać w imieniu tych których zdradzono o świcie"
Zbigniew Herbert, "Pan Cogito"
|