Data: 2015-08-18 15:34:45
Temat: Re: Szczypta soli do owoców? Czemu nie?
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-08-18 14:06, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
> "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
> news:slrnmt631l.m6s.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>> Pan Pszemol napisał:
>>
>>> http://www.purewow.com/food/Why-You-Should-Be-Saltin
g-Your-Pineapple
>>>
>>> Solicie owoce? :-)
>>
>> Tytułowe ananasy często ląduja u mnie w garze, wtedy solę. To samo
>> odnosi się do paru innych owoców z tej listy. W przypadku spożycia
>> oddzielnie, też kiedyś zjadłem posolone, ale zapomniałem już, że tak
>> można, więc nie.
>
> Tylko że tytułowe ananasy to był tylko jeden przykład...
> Dalej w tekście jest jeszcze bardziej szokująco:
> brzoskwinie? Truskawki?? :-)))
>
> Swoją drogą kiedyś widziałem moją koleżankę z pracy,
> Meksykankę - miała w misce plastikowej pokrojonego
> arbuza i ochoczo posypywała go solą przez konsumpcją.
> W myślach popukałem jej w czoło, ale teraz już wiem
> o co chodziło :-)) Muszę kiedyś przy okazji spróbować.
Jeśli można ogórka cukrem, to czemu nie arbuza solą...
Q
--
nie pieprz Pietrze wieprza
|