Data: 2002-06-25 15:47:31
Temat: Re: Szkockie kruche ciasteczka
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 25 Jun 2002 08:34:46 -0700, Magdalena Bassett
<m...@w...net> wrote:
>Margolka Sularczyk wrote:
>> TLU-MA-CZE-NIE! TLU - MA -CZE - NIE!
>> Margola Proszaca
>
>Chetnie przetlumacze, tylko musze przyznac, ze przepis jest dosc dziwny.
>
>Kruche ciasto szkockie z kawalkami czekolady (skladniki na 4 krazki)
>120 gr przesianej maki
>60 gr drobnego cukru (nie pudru)
>120 gr masla
>60 gr maki ryzowej lub zmielonego ryzu (ciekawe, gdzie w Szkocji rosnie ryz)
>60 gr kawaleczkow czekolady
>Make, cukier posiekac z maslem, zarobic, dodac czekolade. Posypac
>stolnice maka ryzowa. Wyrobic ciasto az gladkie (z ta czekolada w
>srodku?), podzielic na porcje i uformowac w krazki. Piec na blasze
>wylozonej pergaminem. Podziurkowac widelcem. Piec w piecu 180C/350F.
>Piec 20-30 minut az ciasto zacznie zmieniac kolor i obnizyc temperature.
>Zostawic na blasze do ostygniecia.
>
>>>>>>>>>>
no czy ja wiem czy dziwne..przez ten ryz? pewnie w oryginalnym
przpeisie byl owies zmielony ;)))
nawet z czekuladom wychodzi gladkie...dziwne ale prawdziwe ;)0
czy ja jakiegos przepisu na te ciastka nie dawalam juz kiedys -
z duza iloscia maki kartoflanej, ten przepis to dopiero dziwny,
raz zrobilam - wole bez maki kartofl.
Trysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|