Data: 2006-04-09 16:39:54
Temat: Re: Szkodliwe mikrofale?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Shivman" <s...@e...pl> wrote in message
news:e1bb5v$os$1@nemesis.news.tpi.pl...
> "Przygotowywanie warzyw w mikrofalówce jest szkodliwe dla zdrowia:
> zwiększa
> ryzyko chorób nowotworowych i zwyrodnieniowych. Mikrofale eliminują bowiem
> przeciwutleniacze chroniące nasze komórki przed rakiem. Najbezpieczniej
> przyrządzać warzywa na parze" - donosi "New Scientist".
> więcej ...
> http://www.blekitnawstazka.org.pl/index.php?action=c
iekawe&sub=10
> Czy to prawda?
> Pozdrawiam
> Adam
E tam, najlepszym przeciwutleniaczem jest witamina C. A w mikroweli zostaje
jej prawie tyla samo co w surowiźnie...
|