Data: 2002-03-04 13:18:55
Temat: Re: Szpecle ?
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Użytkownik waldemar z domu <w...@t...de> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a5tscm$3f4$04$...@n...t-online.com...
> szpachelką trochę ciasta na deskę i ścierać po trochę do wrzątku (takie
> mniej więcej średnicy dżdżownicy). Jak wypłyną to wyławiać łyżką i na
> sitko. Co jakiś czas moczyć deskę i szpachelkę. Wot i wszystko.
>
> Waldek
W Bawarii to maja takie specjalne plaskie durszlaki z duzymi dziurami do
przecierania ciasta. Mam w planie zakupic, chyba poza Bawaria w Niemczech
mozna cos takiego dostac? Jak wysle starego do sklepu w Nieder-Sachsen to
zrozumieja?
Agata Solon, z kluskozerna rodzina
w Czechach też maja!!!
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|