Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.intelink.pl!news.bipnet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Wkn" <w...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Szybkie Ciasto Kokosowe-do WKN
Date: Thu, 12 Sep 2002 10:33:40 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 33
Message-ID: <alpjkh$ecl$1@news2.tpi.pl>
References: <3...@c...pl>
NNTP-Posting-Host: pk161.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news2.tpi.pl 1031819730 14741 217.97.24.161 (12 Sep 2002 08:35:30 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Sep 2002 08:35:30 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:125307
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Mich" <M...@c...pl> napisał w wiadomości
news:3D804D5D.EF9DA1F2@com.pl...
> No i zrobiłam wczoraj:)
> W zasadzie wyszło...ale nie do końca ty był sukces.
> Piekłam 35 min. i później jeszcze trzymałam
> jakieś 10 min zamknięte (w wyłączonym już prodiżu).
> Do ciasta dodałam cynamonu a pod masę kokosową sypnęłam
> trochę płatków migdałowych.
> Urosło ładnie ale......na dnie, na samym środku
> jest okrągły biały kawałek zakalca.
> Nie cały spód tylko właśnie na środku, takie kółeczko wys. 1 cm.
> I na dodatek to jest białe...gdy ciasto od cynamonu zrobiło się
> ciemniejsze.
>
> Czy za szybko odłączyłam dolną grzałkę prodiża?
> (nie chciałam by się spaliło i po ok.17 min. wyłączyłam spód).
> Ale i tak mi smakuje :) (kawałek zakalcowaty odcinam:)
>
> Mich'ata
>
>
a licho wie, ale bardzo prawdopodobne, ja robię raczej na odwyrtkę, po
jakichś 30-40 minutacxh poieczenia (w zależności od ciasta)wyłączam górną
grzałkę, a od spodu piekę, bo nie chcę, żeby mi się wierzch spalił. A
włąściwie to które ciasto robiłaś? Bo ja mam dwie kokosanki na stronie,
jedna łatwa i druga łatwa, ta z cynamonem nie miała u mnie ani grama zakalca
i jest bardziej sucha od tej bez cynamonu.
wkn
|