Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.onet.pl!orion.cst.tp
sa.pl!news.tpnet.pl!not-for-mail
From: "Janusz D." <d...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <0HDa4.987$N3.27237@news.tpnet.pl> <84f60b$rhq$1@sunsite.icm.edu.pl>
Subject: Re: Szynka
Lines: 24
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3110.5
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3
Message-ID: <zf%b4.10742$N3.251983@news.tpnet.pl>
Date: Mon, 03 Jan 2000 10:56:31 GMT
NNTP-Posting-Host: 212.160.201.36
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 946896991 212.160.201.36 (Mon, 03 Jan 2000 11:56:31 MET)
NNTP-Posting-Date: Mon, 03 Jan 2000 11:56:31 MET
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:20527
Ukryj nagłówki
Przemyslaw Koziarski napisał(a) w wiadomości:
<84f60b$rhq$1@sunsite.icm.edu.pl>...
>Najprosciej kupic w sklepie tzw. sol do peklowania, rozrobic, wszdzic do
>tego szynke , przycisnac deska obcioazana czyms ciezkim i tak trzymac w
>lodowce 2-3 tygodnie (moze byc chlodna piwnica). Przynajmniej raz dziennie
Zaciagnolem troche jezyka i kilku znajomych niezbyt pochlebnie wyrazalo sie
o gotowym zestawie do peklowania, ale udalo mi sie wygrzebac przepis na
proporcje i ilosci przypraw do peklowania, zobaczymy jak sie sprawdzi bo
jest z roku 1957, poniewaz szynke juz mialem po 2 dniach przebywania w
lodowce natartej przyprawami szynka jest juz w zalewie, poczekamy, a o
efektach powiadomie:-)
pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...com
d...@p...fm
--------------------------------------------------
|