Data: 2000-01-03 10:56:31
Temat: Re: Szynka
Od: "Janusz D." <d...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przemyslaw Koziarski napisał(a) w wiadomości:
<84f60b$rhq$1@sunsite.icm.edu.pl>...
>Najprosciej kupic w sklepie tzw. sol do peklowania, rozrobic, wszdzic do
>tego szynke , przycisnac deska obcioazana czyms ciezkim i tak trzymac w
>lodowce 2-3 tygodnie (moze byc chlodna piwnica). Przynajmniej raz dziennie
Zaciagnolem troche jezyka i kilku znajomych niezbyt pochlebnie wyrazalo sie
o gotowym zestawie do peklowania, ale udalo mi sie wygrzebac przepis na
proporcje i ilosci przypraw do peklowania, zobaczymy jak sie sprawdzi bo
jest z roku 1957, poniewaz szynke juz mialem po 2 dniach przebywania w
lodowce natartej przyprawami szynka jest juz w zalewie, poczekamy, a o
efektach powiadomie:-)
pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...com
d...@p...fm
--------------------------------------------------
|