Data: 2006-03-17 14:17:12
Temat: Re: Szynka
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Bez kosci, okolo 2 kg, w zwyklym piekarniku, odkryta. Nie byla marynowana
> ani peklowana.
>
> A jak marynowac przed pieczeniem?
> MP
>
> Jeśli mięso waży 2 kg, to jest zasada, że powinno się piec około 2 godzin.
Co do marynat, to jest to u mnie Wielka improwizacja:-). Można z alkoholem, z
miodem, z różnistymi ziołami, cebula , czosnek. Ja ostatnio mam "chopla"
takiego: mięso nacieram czosnkiem, sól, dużo kminku, ciut octem polać (tak 1
łyzeczka) , zostawiam na noc. Podsmażam na goracym tłuszczu i pózniej zapiekam
w naczyniu. Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|