Data: 2004-04-22 19:12:23
Temat: Re: Szynkowar
Od: "IlonaW" <i...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Nie, to nie jest SZYBKOWAR tylko SZYNKOWAR. To jest aluminiowy pojemnik
wysokosci 17 cm i srednicy 10cm. Mieso odpowiednio przyprawione, zrolowane,
lub jak kto woli.. wklada sie do niego, przykrywa sie pokryweczka,(9cm
srednicy) na ktora naklada sie pionowo duza sprezyne i na to przychodzi
pokrywka, ktora dociska pokryweczke nr 1 do miesa, aby to bylo mocno
scisniete. Ta gorna pokrywka-zakretka nie zamyka szczelnie pojemnika, jest
podlyw powietrza do miesa. Nastepnie calosc wklada sie do garnka z woda i
gotuje 1,5 - 2 godziny. Zostawia do wystygniecia w wodzie i pozniej do
lodowki, aby sos, ktory wytworzyl sie z miesa zamienil sie w cudowna
galaretke. Wystarczy juz tylko wyjac mieso z szynkowaru i jesc :)
--
Pozdrawiam Ilona
Gdynia
|