Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia TATAR Re: TATAR

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: TATAR

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: TATAR
Date: Fri, 21 Oct 2005 19:35:32 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 14
Message-ID: <w...@n...gazeta.pl>
References: <dja4a2$fm$1@inews.gazeta.pl> <dja9f0$hmm$1@atlantis.news.tpi.pl>
<dja9ru$g0e$1@nemesis.news.tpi.pl> <djai6b$rft$1@polsl.gliwice.pl>
NNTP-Posting-Host: 80.72.35.5
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1129916134 28726 80.72.35.5 (21 Oct 2005 17:35:34 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 21 Oct 2005 17:35:34 +0000 (UTC)
X-User: wlalos
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:250777
Ukryj nagłówki

In article <djai6b$rft$1@polsl.gliwice.pl>, "Kondziorek" <p...@g...pl>
wrote:


> Prawidlowy tatar jest przyrzadzany z siekanej (nie mielonej a wlasnie
> siekanej, czy raczej "zdzieranej" nozem) poledwicy wolowej

Właśnie. nie mielonego, nie siekanego, a skrobanego mięsa. I prwdę
mówiąc, gatunek tej wołowiny gra już wtedy drugorzędbą rolę, bo przy
skrobaniu wsyzstkie żyłki i włókna zostają. źPolędwicę można posiekać, a
od biedy i zmielić, chociaż może nie w klasycznej maszynce, a w
malakserze.

Władysław

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
21.10 Wladyslaw Los
22.10 Tatiana
22.10 turecky
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6