Data: 2000-01-04 13:35:10
Temat: Re: Tak proste, że banalne a jakie smaczne :)))
Od: "Janusz D." <d...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
ostry napisał(a) w wiadomości: <84srqr$g6o$1@flis.man.torun.pl>...
>
>W sumie nie jest to jakiś cud przepis, ale na chlebek na zimno bardzo się
>nadaje ( z pieprzem, z chrzanem :)
>
>A. Składniki - kilo mięcha wieprzowego - najlepiej szynka albo chyba
>karkówka, sól, pieprz, czosnek ( można suszony, można świeży - kilka ząbków
>wycisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą ), smaluszek do smażenia, bulionik
>do zalewania
Zgadza sie czasami tez takie cos robie, sprawdzalem rozne miesa ale karczek
jest chyba najlepszy na takie pieczenie-duszenie, tylko ja w tym
bulioniku-zalewie trzymam karczek 24 godz. i dodaje do niego troche octu co
nadaje miesu dosc orginalny posmak
Pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...fm
d...@p...com
-------------------------------------------------
|