Data: 2007-08-07 14:48:03
Temat: Re: Tanie (względnie) fondue?
Od: "gdaMa" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Słonko świeci, deszczyk pada... a *Yarael Poof* takie rzeczy opowiada:
> dwa sprawdzone przepisy (porcja dla 2-3 osób) na względnie tanie
> przyrządzenie tego? Takie żeby się zaprzyjaźnić z fondue? :)
> Czyli coś na mój "pierwszy raz"?
I.
Mocny wywar warzywny (wersja zasłupowa: może być z kostki) - dobrze słony,
Filet z indyka pokrojony w kostki 1,5 x 1,5 cm, zakonserwowany olejem i
zmażdzonym czosnkiem
Polędwica wieprzowa pokrojona itd jw.
Pieczarki
Minimarchewki
Brokuły w różyczki
Sosy wg uznania (pomidorowy, czosnkowy, tysiąca wysp, inne)
Podrzewasz kociołek na gazie, wlewasz gorący wywar, przestawiasz na palnik.
[1]
Gotujesz mięso i warzywa w wywarze.
Maczasz w sosach i mniammmmm
II.
Olej np. słonecznikowy
Dodatki jw.
Podgrzewasz kociołek, wlewasz gorący olej, stawiasz na palnik. [1]
Smażysz jw w głębokim tłuszczu.
Maczasz w sosach i mniammmm
--
Pozdrawiam,
*gdaMa*
[1] Podgrzanie kociołka nie wychładza płynu. Wlany gorący płyn przyśpiesza
oczekiwanie na żarcie ;)
|