Data: 2006-03-19 06:10:41
Temat: Re: Tarta - problem z ciastem
Od: t...@g...pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Alek wrote:
>Użytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
>news:441C6529.3040100@gazeta.pl...
>
>
>>Bo ono sie nie kurczy, tylko maslo sie
>>rozpuszcza i razem z innymi skladnikami splywa na dol. Z grochem nie
>>splynie.
>>
>>
>
>No dobrze, ale dlaczego ciasto nie wałkowane tylko wylepiane palcami się
>nie kurczy / topi / obsuwa ?
>
>
>
Tego nie wiem ;)
>>Warto jeszcze wrzucic ciasto do mocno nagrzanego piekarnika,
>>wtedy szybciej sie upiecze, niz splynie.
>>
>>
>
>Ja ustawiam temperaturę ok. 190°, czy to za mało?
>
>
>
>
>
>
Jest OK, jezeli tylko odczekasz 15-20 minut przed wlozeniem do niego
tarty, zeby NAPRAWDE mial te temperature.
Kot i sniadanie (salatka owocowa, kawa, krem karmelowy)
____________________________________________________
_______
To help you stay safe and secure online, we've developed the all new Yahoo! Security
Centre. http://uk.security.yahoo.com
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|