Data: 2014-02-12 15:27:11
Temat: Re: Tastes like chicken... - czym doprawić rzeczy "na parze"? :(
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Am 08.02.2014 22:30, schrieb czeremcha:
> W dniu sobota, 8 lutego 2014 13:10:24 UTC+1 użytkownik Yarael Poof napisał:
>
>
>> 1). Czym doprawić kurczaka?
>
> Zamarynować w warzywach - posiekać por, utrzeć marchew, pietruszkę, selera,
wymieszać np. z olejem, doprawić pieprzem, liściem laurowym...
>
> Curry też się dobrze komponuje z kurczakiem. Kupna albo samodzielnie zrobiona
mieszanka.
>
> Kminek - czemu nie?
Dodatkowo, lub zamiast:
wszelkie świeże zioła: koperek, pietruszka, cząber, zamiast czosnku
świeży czosnek niedźwiedzi, majeranek, estragon, rozmaryn (dobrze
zastępuje wędzenie), kolendra zielona. Kurczak duszony jest dobry z np.
selerem łodygowym i czosnkiem niedźwiedzim. Jest naprawdę smaczne!
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
|