Data: 2005-01-30 18:25:39
Temat: Re: Temperatura piekarnika + losos
Od: "Tadeusz Jerzy Korsak" <t...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "news.tpi.pl" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ctidbb$pr4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> Mam pytanko...w jakiej temperaturze piec lososia w piekarniku, czy uzywac
do
> tego np: Termoobiegu ???
> Pozdrawiam
Wczoraj moja Tereska traktowała swoją (i gościa) część łososia w dzwonkach
termobiegiem przy 200°C przez 25 minut, z tego pierwsze 15 minut z dodatkiem
grilla.
Ja za to traktowałem swoją ogonową część łososia parą o temperaturze 100°C w
parowarze przez 20 minut.
Bez żadnej folii, podkładek, wkładek roślinnych do wnętrza i przypraw.
Według mnie, mój łosoś był lepszy, aromatyczny i niewytopiony, niewysuszony.
Pozdrowienia!
Tadeusz
|