Data: 2001-06-06 17:04:45
Temat: Re: Teraz przepis na rybę... ;-) [Było: Re: witam i o Magdalene Basset pytam]
Od: "Marzenna Kielan" <m...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> ok...
> Może tak...
Albo tak....
Dzwonka lososia nacieramy lekko cytryna, (ja tez troche sole) owijamy folia
i wkladamy do piekarnika. W czasie pieczenia przygotowujemy sos
migdalowo-pomaranczowy. Obrane czastki dwoch pomaranczy wrzucamy do garnka i
dusimy na lekkim ogniu przez 15 min. Przecieramy (leniwi miksuja) przez
sitko i laczymy z polowa szklanki zmielonych migdalow. Dusimy jeszcze chwile
i dodajemy do smaku odrobine cukru, odrobine bialego wina. Jesli ktos lubi
sos mozna lekko zagescic. Lososia ukladamy na polmiskach, polewamy sosem i
ubieramy czastkami zoltej cytryny i plasterkami limonki. Podajemy z bialym
pieczywem, schlodzonym winem (dobre sa takie swieze, musujace wina wloskie
ale u nas ich nie uswiadczysz). Oj, rozmarzylam sie............ :-)
Pozdrawiam
Marzanka
www.Malawi.PL
|