Data: 2001-06-06 17:04:20
Temat: Re: Teraz przepis na rybę... ;-) [Było: Re: witam i o Magdalene Basset pytam]
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marzenna Kielan" <m...@s...pl> napisał w wiadomości
news:9flnme$ij9$1@news.tpi.pl...
> Dzwonka lososia nacieramy lekko cytryna, (ja tez troche sole) owijamy
folia
> i wkladamy do piekarnika. W czasie pieczenia przygotowujemy sos
> migdalowo-pomaranczowy. Obrane czastki dwoch pomaranczy wrzucamy do garnka
i
> dusimy na lekkim ogniu przez 15 min. Przecieramy (leniwi miksuja) przez
> sitko i laczymy z polowa szklanki zmielonych migdalow. Dusimy jeszcze
chwile
> i dodajemy do smaku odrobine cukru, odrobine bialego wina. Jesli ktos lubi
> sos mozna lekko zagescic. Lososia ukladamy na polmiskach, polewamy sosem i
> ubieramy czastkami zoltej cytryny i plasterkami limonki. Podajemy z bialym
> pieczywem, schlodzonym winem (dobre sa takie swieze, musujace wina wloskie
> ale u nas ich nie uswiadczysz). Oj, rozmarzylam sie............ :-)
Taki pomarańczowy łosoś musi cudownie wyglądać obłożony skalarami
albinosami... ;-)))
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|