Data: 2001-11-05 15:56:33
Temat: Re: Thanksgiving z polskimi potrawami
Od: "FeLicja" <x...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
<n...@m...ch> wrote in message
news:090e.00000841.3be198f8@newsgate.onet.pl...
> Bo jak nalezy zrobic indyka, zeby nie byl suchy?...
Nalezy go czesto polewac! Ja robie w ten sposob, ze jezeli mam indyka na 6
godzin (ogolnie uznaje sie, ze na kazde pol kilo nalezy sie godzina w
piekarniku), to przez 4-5 godzin jest on przykryty i polewany wpierw co
godzine. Pod koniec pieczenia odkrywam i polewam juz co pol godziny, wtedy
ladniej sie zarumienia i nie przypalaja sie niektore czesci. Przez ostatnie
lata robilam tez tak, ze pierwsza godzine-dwie ustawialam piekarnik na ok
230C, a pozniej zmniejszalam na 180.
pozdrawiam
Kasia
|