Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Bartek Krauze" <b...@n...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Tiramisu 2
Date: Fri, 2 Nov 2001 23:15:08 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 41
Message-ID: <9rv5qp$kqi$1@news.tpi.pl>
References: <9rggc5$a4r$1@news.tpi.pl> <9rk4v2$sll$1@news.tpi.pl>
<9rrpj8$ne2$1@info.cyf-kr.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: pg207.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1004739225 21330 217.99.225.207 (2 Nov 2001 22:13:45 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 2 Nov 2001 22:13:45 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Tiramisu 2
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:78255
Ukryj nagłówki
ten przepis jest sprawdzony!!! spytaj sie kazdegoWlocha, a on to
potwierdzi!!! a surowe jajka przeeciez nigdy nue sa pewne, dlatego sie ich
nie dodaje!!!
choc te wersje tez znam,
jesli chodzi o alkohol to zawsze Amaretto, wino marsala dodaje sie do deseru
Zabaglione!!!
Użytkownik Kasia L. <l...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9rrpj8$ne2$...@i...cyf-kr.edu.pl...
>
> Użytkownik "Bartek Krauze" <b...@n...wp.pl> napisał w wiadomości
> news:9rk4v2$sll$1@news.tpi.pl...
> > z przyjemnoscia podam przepis na prawdziwe wloskie tiramisu.
> > pracowalem ponad pol roku w Anglii w prawdziwej wloskiej restauracji.
> > jest to przepis sprawdzony, od Wlochow i tiramisu zawsze wychodzi.
> > a wiec do rzecy:
> > 2 opakowania podluznych biszkoptow
> > serek mascarpone (oryginalny wloski, dostepny w hipermarketch)
> > okolo pol litra smietany kremowki
> > troche cukru, 50 ml alkoholu (najlepiej wloski Likier Amaretto, moze byc
> tez
> > np.rum), kawa, czekolada mleczna
> (ciach)
>
> A gdzie jajka? Tiramisu jest to mój ulubiony deser , poświęciłam mu sporo
> uwagi- widziałam różne przepisy ale wszystkie miały jajka, poza tym jak
to-
> najpierw serek z cukrem potem śmietanę i dopiero ubijać?
> Na temat tego deseru mam swoje ugruntowane zdanie- klasyczne tiramisu to
> tylko jajka, mascarpone, cukier, kawa, biszkopty, kakao i marsala. Basta!
> Reszta to fantazje na temat.
>
> Kasia L.
>
>
>
>
>
>
|