Data: 2001-11-02 22:15:08
Temat: Re: Tiramisu 2
Od: "Bartek Krauze" <b...@n...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ten przepis jest sprawdzony!!! spytaj sie kazdegoWlocha, a on to
potwierdzi!!! a surowe jajka przeeciez nigdy nue sa pewne, dlatego sie ich
nie dodaje!!!
choc te wersje tez znam,
jesli chodzi o alkohol to zawsze Amaretto, wino marsala dodaje sie do deseru
Zabaglione!!!
Użytkownik Kasia L. <l...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9rrpj8$ne2$...@i...cyf-kr.edu.pl...
>
> Użytkownik "Bartek Krauze" <b...@n...wp.pl> napisał w wiadomości
> news:9rk4v2$sll$1@news.tpi.pl...
> > z przyjemnoscia podam przepis na prawdziwe wloskie tiramisu.
> > pracowalem ponad pol roku w Anglii w prawdziwej wloskiej restauracji.
> > jest to przepis sprawdzony, od Wlochow i tiramisu zawsze wychodzi.
> > a wiec do rzecy:
> > 2 opakowania podluznych biszkoptow
> > serek mascarpone (oryginalny wloski, dostepny w hipermarketch)
> > okolo pol litra smietany kremowki
> > troche cukru, 50 ml alkoholu (najlepiej wloski Likier Amaretto, moze byc
> tez
> > np.rum), kawa, czekolada mleczna
> (ciach)
>
> A gdzie jajka? Tiramisu jest to mój ulubiony deser , poświęciłam mu sporo
> uwagi- widziałam różne przepisy ale wszystkie miały jajka, poza tym jak
to-
> najpierw serek z cukrem potem śmietanę i dopiero ubijać?
> Na temat tego deseru mam swoje ugruntowane zdanie- klasyczne tiramisu to
> tylko jajka, mascarpone, cukier, kawa, biszkopty, kakao i marsala. Basta!
> Reszta to fantazje na temat.
>
> Kasia L.
>
>
>
>
>
>
|