Data: 2005-10-28 10:38:28
Temat: Re: Tiramisu - pytanie.
Od: Malgorzata Lewicka <s...@h...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tako rzecze Krysia Thompson:
> A substytut byl-Ci tak samo tlusty jak mascarpone? Tak samo
> gladki?
To było mascarpone, zupełnie tak samo mascarponiaste jak poprzednie.
Może nieco tłustsze.
> W ogole w takim wypadku jak sie robi mokro to moze dodaj
> grubsza warstwe biszkoptow, polej kawa mozniejsza ale mniejsza
> jej iloscia, a poza tym w lodowce to prawie wszystko tezeje i tak
No właśnie z taką nadzieją dokończyłam dzieła i wstawiłam do lodówki,
ale dzisiaj patrzę i kicha -- między biszkoptami a masą zebrał się jakiś
płyn. :/
>:P moze to efekt wsiakania w biszkopty.... albo zapodaj jako
> zupelnie inny deser i sie nie martw :)
Mogę to ewentualnie chłopem skarmić, ale na powitanie wyczekiwanego
gościa się nie nadaje. Uff, byle dzisiaj się to nie powtórzyło...
Saddie kulinarnie zestresowana
--
saddie - Even a monkey will write Shakespeare given enough time.
hell.pl - What the fuck is a shakespeare?
http://aravis.itpp.pl/oaza.jpg
|