Data: 2005-04-09 19:29:36
Temat: Re: Torcik bezowy
Od: "@nn" <a...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "@nn" <a...@p...pl> napisał w wiadomości
news:d39739$k2h$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Po moim ostatnim szaleństwie szarlotkowym zostało mi sporo białek i
> postanowiłam zrobić dzieciorom torcik bezowy przełożony bitą
> śmietaną. Jak postanowiłam, tak zrobiłam a przynajmniej cały czas
> (jeszcze) próbuję, bo pojawił się problem. Upiekłam jeden blacik
> bezowy - piękny, suchutki, chrupiący po prostu ideał - następnie
> zrobiłam drugi, wstawiłam do piekarnika, upiekłam i znowu piękny,
> suchutki, chrupiącym po prostu ideał, tylko że w czasie gdy drugi
> blat się piekł, to ten pierwszy przestał być taki suchutki i
> chrupiącym a zrobił się gumowaty. Włożyłam go znowu do piekarnika i
> się suszy, tylko obawiam się, że jak się wysuszy to ten drugi będzie
> gumowaty i tak w kółko... Powiedzcie mi, czy możliwy jest do
> zrobienia torcik bezowy nie gumowaty?? Jeśli tak, to w jaki sposób?
No i skończyłam, jak wyszło nie wiem bo nie próbowałam (nie mogę już
dziś na bezy patrzeć). Przełożyłam bitą śmietaną i brzoskwiniami z
puszki, i wstawiłam do lodówki. Co z tego wyszło okaże się jutro - mam
nadzieję że nie guma przełożona samymi brzoskwiniami (bo śmietana
wypłynęła). Co do śmietany, to też mam zastrzeżenia, bo jakoś mało tego
wyszło, spodziewałam się że będzie trochę więcej, no ale to może
dlatego że ręcznie ubijałam. To tyle, jutro albo będę się chwalić, albo
marudzić że porażka.
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Wszystko na co mam ochotę jest niemoralne, nielegalne lub tuczące."
|