Data: 2005-04-09 18:30:19
Temat: Torcik bezowy
Od: "@nn" <a...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Po moim ostatnim szaleństwie szarlotkowym zostało mi sporo białek i
postanowiłam zrobić dzieciorom torcik bezowy przełożony bitą śmietaną.
Jak postanowiłam, tak zrobiłam a przynajmniej cały czas (jeszcze)
próbuję, bo pojawił się problem. Upiekłam jeden blacik bezowy -
piękny, suchutki, chrupiący po prostu ideał - następnie zrobiłam drugi,
wstawiłam do piekarnika, upiekłam i znowu piękny, suchutki, chrupiącym
po prostu ideał, tylko że w czasie gdy drugi blat się piekł, to ten
pierwszy przestał być taki suchutki i chrupiącym a zrobił się gumowaty.
Włożyłam go znowu do piekarnika i się suszy, tylko obawiam się, że jak
się wysuszy to ten drugi będzie gumowaty i tak w kółko... Powiedzcie
mi, czy możliwy jest do zrobienia torcik bezowy nie gumowaty?? Jeśli
tak, to w jaki sposób?
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Wszystko na co mam ochotę jest niemoralne, nielegalne lub tuczące."
|