Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Jarosław Malinowski" <j...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Tort??
Date: Mon, 9 Aug 2004 11:38:50 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 33
Message-ID: <cf7hbs$gdq$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <cf71tt$g6l$1@nemesis.news.tpi.pl> <04080907514767@polnews>
NNTP-Posting-Host: 194.204.144.238
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1092044993 16826 194.204.144.238 (9 Aug 2004 09:49:53
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 9 Aug 2004 09:49:53 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:210493
Ukryj nagłówki
> Witaj!
> Fajnie wygląda coś co moje dzieci nazywają "wulkan".
> Do półmista wkładam kominek z foremki do babki. Wlewam krzepnące galareki.
> Kilka kolorów, żeby porobiły się wyraźne granice między nimi. W każdej
> galaretce są inne owoce - tak, żeby całość do siebie pasowała smakiem. Jak
już
> wszystko skrzepnie, ostrożnie wyjmujesz z półmiska na talerz (ma stać do
góry
> nogami) i równie ostrożnie pozbywasz się kominka. W powstałą dziurę
wkładam
> ubitą śmietanę i całość polewam czekoladą.
> Efektowne i smaczne , a przede wszystkim dzieci lubią. Skoro córka nie
może
> jeść śmietany, możesz owoce zamiast do galaretki włożyć w tę dziurę w
środek.
> Pozdrawiam
> Lenka
Dzięki za przepis.... mam tylko pytanie, przepraszam że tak banalne...
ale galaretka łatwo odchodzi od ścianek foremki?? czy może trzeba czymś
posmarować?
ostatni raz galaretke jadlem z lat temu.... i z tego co pamiętam łatwo to
ona nie chciała odchodzić ....
Pozdrawiam Jarek
> --
> ============= P o l N E W S ==============
> archiwum i przeszukiwanie newsów
> http://www.polnews.pl
>
|