Data: 2008-10-05 07:01:01
Temat: Re: Tort Sachera [co nie tak?]
Od: "Władysław Łoś" <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <gc9msa$203$1@news.onet.pl>,
"Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> wrote:
> Użytkownik "Władysław Łoś" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-2E533E.17490701102008@news.onet.pl...
> > Ma być tort Sachera, czy murzynek z dżemem morelowym?
> > Pamiętaj -- podstawą są dobrze ubite białka, jak na suflet.
>
> Władysławie, jakiej czekolady używałeś? Czy może być gorzka np. Wedla, czy
> lepiej użyć tej z dużą zawartością kakao (firmy nie pamiętam, chyba Lindt)?
> Obstawiam, że ta druga jest zdecydowanie bardziej gorzka.
Nie pamiętam. Na pewno nie była wyrafinowana to czekolada z wysoką
zawartością kakao. Chyba jakaś czekolada do celów kuchennych, ale dobrej
marki. Gdybym miał to dzisiaj robić, z tego co mogę kupić w pobliskim
sklepie, to wziąłbym chyba zwykłego deserowego Lindta.
Władysław
|