Data: 2003-07-12 09:42:12
Temat: Re: Tort bezowy
Od: "Blancanieves" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ewa W" <e...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
news:beoif4$us8
|| 1. Tort ma być gotowy na jutrzejszy wieczór. Czy lepiej |przełożyć
go dziś i
| zostawić w lodówce, czy też wykonać go krótko przed |spożyciem?
Myślę, że nic złego się nie stanie, jeżeli zrobisz go dziś wieczorem i
wstawisz do lodówki. Proponuje, żebyś do bitej śmietany dodała
żelatyny - tort się "nie rozpłynie".
| 2. Jakie owoce z obecnie dostępnych nadają się do |tego najlepiej?
Takie jakie lubisz. Może truskawki lub maliny?. Smaczny jest ten tort
także z jagodami.
|I jak
| przekładać? Wymieszać je ze śmietaną, czy warstwowo: |śmietana,
owoce,
| śmietana?
Proponuje kłaść warstwowo: owoce - śmietana - owoce.
Wymieszane będzie wyglądało mniej apetycznie.
Pozdrawiam serdecznie,
Kasia
|