Data: 2013-05-01 12:28:11
Temat: Re: Tort bezowy.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 1 May 2013 01:18:40 +0200, Fragile napisał(a):
> Dnia Tue, 30 Apr 2013 17:08:06 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> Dnia Tue, 30 Apr 2013 11:44:20 +0200, Fragile napisał(a):
>>
>>> O dzięki Ci za te przepisy :) Trochę roboty przy tym jest, ale czego się
>>> dla Męża nie robi :) No i okazja specjalna. Mam nadzieję, że zapał mi do
>>> lipca nie minie... Wcześniej chyba jednak zrobię z raz próbę, żeby na
>>> urodziny nie było wpadki.
>>
>> Roboty nie ma dużo, po prostu opis dałam długi - beze robi się sprawnie i
>> szybko, pieczenie i suszenie to już samo, a ubicie śmietany to już po
>> prostu chwilka. Maś krówkową podgrzać w mikrofalki oraz czekoladę można
>> razem.
>>
> Może rzeczywiście zasugerowałam się długim opisem. W sumie najdłużej trwa
> to suszenie bezy, a reszta ... pędzikiem :)
Moja znajoma te bezowe blaty produkuje niemal hurtowo, raz na jakiś czas, a
potem przechowuje szczelnie opakowane folią spożywczą - w dowolnym momencie
tort bezowy ma na zawołanie. Goście wieczorem? - voila, kremówka z lodówki
do ubicia i tort w poł godzinki gotowy. Goście w podziwie "Jak TY ten tort
tak szybko zrobiłaś na nasze przyjście???" :-D
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|