Data: 2011-03-07 07:27:17
Temat: Re: Tortille/wrapsy odcinek 2
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-03-07 01:21, Aicha pisze:
> Zgodnie z obietnicą dzielę się dalszymi doświadczeniami.
> Wykorzystałam przepis na
> http://justmydelicious.blogspot.com/2010/08/kebab-w-
sonecznej-tortilli-z-sosem.html
>
Ten przepis wygląda lepiej - mniej mąki i trochę proszku do pieczenia
dają nadzieję na miękkość i puszystość. ;)
> (za pierwszym razem zrobiłam chyba trochę za twarde).
Dokładnie. Mimo że rozwałkowałam na grubość nawet poniżej 1 mm,
wychodziły twarde jak diabli. Rodzinka się męczyła przy jedzeniu i nie
dała się przekonać, że takie są lepsze od kupnych. ;)
>Do tego guacamole w modyfikacji własnej: cebula, czosnek, awokado,
czerwona papryka, chilli w proszku, sok z cytryny i przecier pomidorowy
100% z kartonu.
Ja zawsze dodaję cuś mięsnego, najczęściej kurczaka albo indyka. Muszę
spróbować raz po wegetariańsku.
Ewa
|