Data: 2011-03-07 00:21:53
Temat: Tortille/wrapsy odcinek 2
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zgodnie z obietnicą dzielę się dalszymi doświadczeniami.
Wykorzystałam przepis na
http://justmydelicious.blogspot.com/2010/08/kebab-w-
sonecznej-tortilli-z-sosem.html
z tym, że mąki dałam niecałe 30 dkg plus trochę na podsypanie każdej
kulki, którą potem traktowałam wałkiem. Ciasto w całości, przykryte
ściereczką, jeszcze troszkę się kleiło, dopiero na stolnicy, po
dosypaniu mąki, uzyskiwało docelową konsystencję (za pierwszym razem
zrobiłam chyba trochę za twarde). Wyszły żółciutkie, miękkie i pyszne,
zapakowałam je do garnka pod przykrywkę i postawiłam na ciepłym jeszcze
palniku. Niezjedzone powędrowały w garnku do lodówki.
Do tego guacamole w modyfikacji własnej: cebula, czosnek, awokado,
czerwona papryka, chilli w proszku, sok z cytryny i przecier pomidorowy
100% z kartonu.
--
Pozdrawiam - Aicha
http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
|