Data: 2016-06-10 01:33:46
Temat: Re: Trawienie i przyswajanie mleka UHT
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 9 Jun 2016 18:56:58 +0200, Stokrotka napisał(a):
>>>> Do faworków też się chyba daje sodę oczyszczaną? Tak przy okazji pytam.
>>>
>>> Do ciasta na faworki nie dajesz żadnej hemi.
>>
>> Masz rację, ciasto na faworki się starannie wyrabia, po czym wielokrotnie
>> mocno "bije" i rzuca o blat, aby wtłoczyć powietrze - wtedy podczas jego
>> smażenia powstają piękne pęcherze.
>
>
> Ja tam się nad sobą tak nie znęcam. Wyrabiam byle jak, ze świeżyh jaj (nie z
> gotowanyh) ,
Ja robię na samych żółtkach.
> byle szybko, a i tak w trakcie smażenia rosną. Nie wiam
> dlaczego , pewnie na tej samej zasadzie na jakiej rośnie karpatka, pszecież
> też bez proszku i hemi.
No nie, karpatka to ciasto parzone.
|