Data: 2016-06-09 18:56:58
Temat: Re: Trawienie i przyswajanie mleka UHT
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>> Do faworków też się chyba daje sodę oczyszczaną? Tak przy okazji pytam.
>>
>> Do ciasta na faworki nie dajesz żadnej hemi.
>
> Masz rację, ciasto na faworki się starannie wyrabia, po czym wielokrotnie
> mocno "bije" i rzuca o blat, aby wtłoczyć powietrze - wtedy podczas jego
> smażenia powstają piękne pęcherze.
Ja tam się nad sobą tak nie znęcam. Wyrabiam byle jak, ze świeżyh jaj (nie z
gotowanyh) , byle szybko, a i tak w trakcie smażenia rosną. Nie wiam
dlaczego , pewnie na tej samej zasadzie na jakiej rośnie karpatka, pszecież
też bez proszku i hemi.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
|