« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2016-06-08 21:22:36
Temat: Re: Trawienie i przyswajanie mleka UHTDnia Wed, 8 Jun 2016 18:36:15 +0200, Stokrotka napisał(a):
>> Do faworków też się chyba daje sodę oczyszczaną? Tak przy okazji pytam.
>
> Do ciasta na faworki nie dajesz żadnej hemi.
Masz rację, ciasto na faworki się starannie wyrabia, po czym wielokrotnie
mocno "bije" i rzuca o blat, aby wtłoczyć powietrze - wtedy podczas jego
smażenia powstają piękne pęcherze.
Ja mam na to lepszy patent, nie taki gwałtowny - po prostu wielokrotnie
składam ciasto podczas wałkowania.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2016-06-08 21:22:57
Temat: Re: Trawienie i przyswajanie mleka UHTDnia Wed, 8 Jun 2016 18:37:53 +0200, Stokrotka napisał(a):
>>...w fałdach jelit nagromadzi się
>> osad, który nie tylko zablokuje rzęski jelitowe, ....
>
> Pewnie pomyliłaś z glutenem.
Z niczym nie pomyliłam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2016-06-08 21:31:12
Temat: Re: Trawienie i przyswajanie mleka UHTDnia Wed, 8 Jun 2016 18:37:53 +0200, Stokrotka napisał(a):
>>...w fałdach jelit nagromadzi się
>> osad, który nie tylko zablokuje rzęski jelitowe, ....
>
> Pewnie pomyliłaś z glutenem.
Pomyliłaś z celiakią.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2016-06-09 18:56:58
Temat: Re: Trawienie i przyswajanie mleka UHT
>>> Do faworków też się chyba daje sodę oczyszczaną? Tak przy okazji pytam.
>>
>> Do ciasta na faworki nie dajesz żadnej hemi.
>
> Masz rację, ciasto na faworki się starannie wyrabia, po czym wielokrotnie
> mocno "bije" i rzuca o blat, aby wtłoczyć powietrze - wtedy podczas jego
> smażenia powstają piękne pęcherze.
Ja tam się nad sobą tak nie znęcam. Wyrabiam byle jak, ze świeżyh jaj (nie z
gotowanyh) , byle szybko, a i tak w trakcie smażenia rosną. Nie wiam
dlaczego , pewnie na tej samej zasadzie na jakiej rośnie karpatka, pszecież
też bez proszku i hemi.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2016-06-10 01:33:46
Temat: Re: Trawienie i przyswajanie mleka UHTDnia Thu, 9 Jun 2016 18:56:58 +0200, Stokrotka napisał(a):
>>>> Do faworków też się chyba daje sodę oczyszczaną? Tak przy okazji pytam.
>>>
>>> Do ciasta na faworki nie dajesz żadnej hemi.
>>
>> Masz rację, ciasto na faworki się starannie wyrabia, po czym wielokrotnie
>> mocno "bije" i rzuca o blat, aby wtłoczyć powietrze - wtedy podczas jego
>> smażenia powstają piękne pęcherze.
>
>
> Ja tam się nad sobą tak nie znęcam. Wyrabiam byle jak, ze świeżyh jaj (nie z
> gotowanyh) ,
Ja robię na samych żółtkach.
> byle szybko, a i tak w trakcie smażenia rosną. Nie wiam
> dlaczego , pewnie na tej samej zasadzie na jakiej rośnie karpatka, pszecież
> też bez proszku i hemi.
No nie, karpatka to ciasto parzone.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |