Data: 2008-01-08 11:32:39
Temat: Re: Troszke OT: Gotowanie jajek na miekko w kuchence mikrofalowejPozwole sie sobie troszki glupio wtracic
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Mariusz" <m...@v...pl> wrote in message news:flvmju$5d8$1@news.onet.pl...
>>> A, ze tak zapytam, po co Ci (jajkom) ta sol?
>>>
>>
>> Jeżeli skorupka pęknie, to sól zapobiega wypłynięciu
>> białka i powstawaniu mało estetycznych farfocli.
>>
> To chyba raczej wrzatek, w ktorym sie te jajka gotuja, zapobiega
> wyplynieciu bialka, bo ono zaraz sie zetnie.
>
> Mariusz
Sól. Inna rzecz - nie wkłada się jajek w skorupkach do mikrofalówki -
sprzątanie wnętrza nie jest ciekawe.
|