Data: 2008-01-08 21:18:25
Temat: Re: Troszke OT: Gotowanie jajek na miekko w kuchence mikrofalowejPozwole sie sobie troszki glupio wtracic
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
P[...] pisze:
> "Mariusz" <m...@v...pl> wrote in message news:flvmju$5d8$1@news.onet.pl...
>>>> A, ze tak zapytam, po co Ci (jajkom) ta sol?
>>>>
>>> Jeżeli skorupka pęknie, to sól zapobiega wypłynięciu
>>> białka i powstawaniu mało estetycznych farfocli.
>>>
>> To chyba raczej wrzatek, w ktorym sie te jajka gotuja, zapobiega
>> wyplynieciu bialka, bo ono zaraz sie zetnie.
>>
>> Mariusz
>
> Sól. Inna rzecz - nie wkłada się jajek w skorupkach do mikrofalówki -
> sprzątanie wnętrza nie jest ciekawe.
Się wkłada po uprzednim nakłuciu od tępej strony.
pozdr. Jerzy
|