Data: 2007-05-06 08:18:33
Temat: Re: Trup w lodowce
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"ML" <s...@N...gazeta.pl> wrote in message
news:f1k2cv$rjr$1@inews.gazeta.pl...
> Witam,
>
> Załóżmy teoretyczną ;-) sytuację: Wyjazd na miesiąc na wakacje. W
wyłączonej
> na czas wyjazdu lodówce zostaje mięso. Po powrocie smród oczywiście
straszny
> (oczywiście teoretycznie ;-) ), nawet po dokładnym wymyciu. Pytania
praktyczne:
> Jak/Czym zdezynfekować lodówkę bo podejrzewam, że to raj dla bakterii? Jak
> pozbyć się tego smrodu (oczywiście teoretycznego ;-) ). Proszę o pilną
pomoc!!!
>
> Pozdrawiam,
> M
Metabisulfat sodu, pirosiarczyn sodu - rozrobić łyżeczkę w litrze wody i
gąbką przetrzeć wszystkie elementy wewnątrz, roztwór wysychając wydziela
dwutlenek siarki - skutecznie i szybko dezynfekuje - nie plamiąc i nie
pozostawiając zapachu. W razie wykrystalizowania roztworu zmyć czystą wodą.
Wywietrzyć po zabiegu - krótko.
|